Fes-te l'Oca




Cap d'any amb ball folk



Aquesta festa de cap d'any s'organitza entre tots. 
L'Oca Rosa hi posa la infraestructura bàsica perquè es pugui dur a terme,
però... hi ha molta feina per a preparar la festa!
Esteu a punt?


Les comissions d'enguany

Acollida 
(a partir de les 6 de la tarda)
Ajudar els nouvinguts a situar-se. On va el menjar? On podem deixar els abrics? Puc participar al taller? Com ajudo a engalanar la sala? Convertir-vos en les persones que tenen totes les respostes (o si més no, que ho sembla!)


 

Engalanar la sala i muntar el menjador
(a partir de les 6 de la tarda)
Aquest any sopem a la sala gran, però... haurem de pujar moltes taules i posar-hi estovalles i posar-hi les cadires i... bé, tot plegat poca feina, però allà està a punt perquè algú la faci :-) 
I com guarnim aquest sala que serà un menjador que es transformarà en sala de ball? Necessitem bones idees! I com penjarem els llums? Aquí sí que necessitem llumeneres! Apunteu-vos i les coordinadores de l'Oca d'aquesta secció es posaran en contacte amb vosaltres per intercanviar idees i fer realitat la vostra imaginació!





Sonorització 
 (a partir de les 6 de la tarda i a la matinada)
Aquest any portarem un equip petit de so perquè el de la central ens van dir que era un miracle fer-lo sonar. Així doncs, caldrà muntar-lo i, a la matinada, desmuntar-lo. Ah! És clar! I al llarg de la nit, estar atents que soni bé!


Músics
(a partir de les 6 de la tarda i tota la nit! I al matí...! i...)
http://www.audepicault.com/fanfare/fanfare.htm
Si ets músic i tens ganes de col·laborar tocant, apunta't a animar la festa, de moments no en faltaran! Des del taller de ball a partir de les 6 de la tarda, uns cants de taverna mentre sopem, la música per l'entrada al nou any, el ball de nit i tot el que passi pel vostre magí serà molt benvingut.

 

Mestres balladors  
(a partir de les 6 de la tarda)
Si coneixeu danses d'aquí i d'arreu, podeu guiar a aquells que comencen com els que volen aprofundir en el coneixement d'una dansa en concret.
Aquest any el taller de tarda es farà a la sala petita!




Endreça del menjador després de sopar
(un xic després de les campades)
Primera fase: Portar el menjar que ha sobrat a la taula de l'entrada, desparar les taules, desmuntar-les i portar-les a baix, apilonar les cadires a la vora. Atenció! Això no vol dir que hi haurà cambrers, eh? Que ja ens coneixem! Cadascú s'endreça i es renta els seus plats i coberts!
Segona fase: passar el motxo i la mopa perquè el terra sigui prou net perquè els peus dels balladors no s'hi enganxin!


Endreça general de La Central 
(al matí quan ens aixequem i després d'esmorzar!)
Tothom qui estigui a prop de la Central, està convidat a deixar-la tal i com la vàrem trobar en arribar a la tarda del 31. Fer els lavabos, endreçar les últimes taules, tornar a muntar les taules de la sala petita, passar la mopa a la sala gran, treure les escombraries, netejar plats i coberts que algun despistat s'ha deixat, pujar les coses al magatzem, etc.etc.etc. i ballar, és clar! Les tradicions s'han de conservar!  




L'esquelet de la festa


a les 6 de la tarda Preparatius de la festa i taller de danses

cap a quarts de 10 del vespre Sopar de cap d'any  
Cadascú porta alguna cosa per menjar i alguna cosa per beure per compartir. I plats, gots i coberts.

a les 12 de la nit Campanades A veure qui ens sorprendrà amb la forma de fer-les!
Cadascú porta el raïm, barrets de cotilló i altres coses que siguin necessàries per aquest moment. El cava de l'Oca ens el vàrem acabar l'any passat... oups! Com ho farem?

i després Ball folk d'arrel Músics! Hi haurà micros d'ambient, però si us voleu portar els micros per enxufar-vos, fantàstic! 

a les 2 i 22 minuts Ball de l'Oca i sorteig de la panera Estigues a l'aguait, que potser aquest any ets afortunat i podràs ballar-lo!

i després Continua la festa! fins que el cor ens digui prou, que qualsevol nit pot sortir el sol...





Algunes coses +
  • Per facilitar l'organització, INSCRIVIU-VOS AQUÍ si us plau.
  • Es demana a tothom (organitzadors, músics, balladors i mestres balladors) una col·laboració de 10€ que es deixaran a l'entrada en arribar (inclou entrar al sorteig de la Panera Folkie).
  • Per dormir a Vic, dirigiu-vos a l'Oficina de Turisme de Vic (93 886 20 91) on us facilitaran tota la info dels allotjaments a la ciutat.
  • Com arribar a la Central?
  • Tens alguna iniciativa que t'agradaria dur a terme? Coordina't amb l'Oca Rosa ocarosafolk@gmail.com
  • Procurarem ser nets i polits.